VELKOMMEN TIL SKIPPERMØDET

Talentspotting & talentudvikling

Hør hvordan en af verdens skarpeste talentudviklere arbejder.

 

Tak til Tonefabrikken og Blueroom for hjælp til denne video. Har du selv ønsker om at optage video eller podcast, kan vi varmt anbefale deres setup.

<a class="spreaker-player" href="https://www.spreaker.com/show/skippermodet" data-resource="show_id=4345938" data-width="100%" data-height="200px" data-theme="light" data-playlist="false" data-playlist-continuous="false" data-autoplay="false" data-live-autoplay="false" data-chapters-image="true" data-episode-image-position="right" data-hide-logo="false" data-hide-likes="false" data-hide-comments="false" data-hide-sharing="false" data-hide-download="true">Listen to "Skippermødet" on Spreaker.</a>

At holde motivationen kørende i medgang og modgang

Michael Hansen og Mathias Lehm Sletten sejler professionelt 49’er sammen. De har for få måneder siden afsluttet en OL kampagne, hvor de sammen har kæmpet de sidste tre år for en OL plads i Tokyo. Desværre endte det ikke sådan for de to herrer, men humøret er stadig højt. 

Samarbejdet startede for tre år siden, hvor Michael, efter at have været til OL i Rio i enmands båden laserjollen, skulle lære at sejle en 49’er helt fra bunden. Siden har de arbejdet hårdt og nærmest haft sejlads som fuldtidsjob. Selvom om målet om en plads til OL i Tokyo desværre ikke lykkedes, ser Michael og Mathias tilbage på kampagnen med stolte smil.

De fortæller hvordan en OL kampagne sagtens kan have været god, selvom målet ikke nås helt. Det handler om vejen dertil. De to sejlere har været 100% engageret på hele rejsen og holder dermed humøret højt, med viden om de har gjort alt de kunne for at nå målet.

Motivationen

Hvordan håndterer man det psykologiske i en OL kampagne? Hvordan holder man motivationen kørende i så lange perioder? De to 49’er sejlere Mathias og Michael er begge enige om at delmål er meget vigtige at have, når ens hovedmål ligger tre år væk. Et delmål kan for dem være et VM, hvor de i perioden op til dette, ligger alt deres fokus og energi.

Som et hold, er det vigtigt at begge personer individuelt har motivationen og lysten og det handen. Man skal huske på at man gør dette, fordi man synes det er sjovt. Det er vigtig med en grundlæggende glæde ellers er det svært at finde motivationen.  

De to sejlere benytter et psykologisk værktøj til at holde motivationen. Fyrtårnsmodellen. Når man har et mål, som f.eks. VM, skal man tænke på det som et fyrtårn. Tænk på hvordan du kommer tættere på dette fyrtårn. Gør du det ved at blive liggende på sofaen, eller gør du det ved at løbe?

På hold med sine konkurrenter

De to 49’er sejlere dystede om OL pladsen imod tre anden til at blive bedre. Alle sejlere har et personligt mål om at komme til OL i Tokyo, hvilket gør dem til konkurrenter. Men alle har ét fælles mål: der skal medaljer med hjem. Og dette sker kun, hvis alle sejler på højt niveau. Alle skal være dygtige så alle hele tiden bliver presset til at blive endnu dygtigere.

Denne måde at samarbejde på er kendt i sejlsportens verden som Den Danske Model. En model som gang på gang sørger for at nogle af verdens bedste sejlere, tager OL medaljer med hjem til Danmark. Modellen er simpel. Der holdes skippermøde inden et sejlads hvor der bliver aftalt, hvad der skal ske. Midt i sejladset holdes en pause hvor endnu et skippermøde finder sted. Til sidst sluttes der af med et skippermøde hvor alle deler erfaringerne på vanden endnu mere. Altså er vidensdeling nøgleordet når vi snakker dansk sejlsport og Den Danske Model. Vidensdeling ligger så dybt i den danske sejlerkultur at det er ganske naturligt for professionelle sejlere at hjælpe deres konkurrenter.

<script async src="https://widget.spreaker.com/widgets.js"></script>